PROJECT DATA

Superior Finish on 30’ High Walls for Limestone Storage Facility

Project: Limestone Storage Facility, Piqua Materials, Piqua, OH
Building size 130' x 84'

Contractor: Kapp Construction, Springfield, OH

MEVA Systems: Wall Formwork Imperial

Specifications: The MEVA Imperial formwork system was able to accommodate for the 30’ tall walls with multiple top of wall steps and buttresses. The main challenge with this project was using the external vibrators to ensure a quality concrete finish.

Engineering: MEVA Formwork Systems, Springfield, OH

 
 
1
2
 
  • MEVA Expertise & References

    MEVA Expertise & References

    Referencen for Projets in Commercial & Residential Construction, Architectural Construction, High-Rise Construction and Civil Engineering Construction

  • South Canal Bridge, Ontario: With no crane possible at busy Hwy 400, MevaLite handles the job with ease

    South Canal Bridge, Ontario: With no crane possible at busy Hwy 400, MevaLite handles the job with ease

    One of Ontario’s busiest transportation corridors, Highway 400, began a major expansion project through Kings Township in late 2016. This $79.3 million dollar (CAD) project includes the widening of the highway from three to six lanes in each direction for a two mile stretch and also entails safer on and off ramps, the expansion and realignment of culverts, and the replacement of two bridges − one of them the South Canal Bridge.

  • A Brand-New Theater for the Cincinnati Shakespeare Company

    A Brand-New Theater for the Cincinnati Shakespeare Company

    The new theater is called The Otto M. Budig Theater and located in Cincinnati’s Over-The-Rhine district. When completed, it will become the last section of the planned “Classical Arts Corridor” in Cincinnati, which also includes a Music Hall, School for Creative and Performing Arts, and a park.

  • Budapest: Playing in the shape sorting box

    Budapest: Playing in the shape sorting box

    Children enjoy playing with it, teachers recommend it: the shape sorting box. Based on the popular toy, the architects who conceived the new Meséskert nursery designed the play areas on the top floor as a triangle, circle, and square.

All Plastic Facing alkus
MEVA Frame Profile
... more than just formwork
  •  Select language

    Select continent and country. Language selection optional.

  •  Contact
  •  Search

    Search on our website.

  •  Newsletter

    Subscribe to our monthly newsletter.